Jáhlovo-zeleninové bezlepkové krokety
90 min.
Ingredience
- Dušená zelenina
- 40gramůBrokolice
- 40gramůKvěták
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůKapusta růžičková
- 0,5decilitrVoda pitná
- Jáhlová kaše
- 80gramůJáhly - loupané proso
- 2špetkySůl
- 0,5decilitrVoda pitná
- Na dochucení kroket
- 2špetkySůl
- 20gramůMouka bezlepková
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaGrilovací koření bezlepkové
- Na obalení kroket
- 60gramůStrouhanka bezlepková
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- Na smažení
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
656 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dám je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30-40 minut na kaši.
- 2Mezitím si očistíme, omyjeme a na menší kousky nakrájíme zeleninu: brokolici, květák, mrkev, růžičkovou kapustu. Pokrájenou zeleninu dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a 10-12 pod pokličkou podusíme. Poloměkkou zeleninu pokrájíme (nebo vidličkou rozmačkáme) nadrobno. V misce si ještě vyšleháme mléko s vejcem.
- 3Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, zeleninu, sůl, majoránku, bezlepkové dochucovací koření, drcený kmín, špetku sušeného tymiánu, drobně pokrájenou omytou petrželovou nať a pepř podle chuti. Promícháme a necháme chvíli odpočinout. Lžící z těsta vykrajujeme malé hromádky, vytvoříme z nich malé kulaté kuličky, které namočíme v připraveném mléku a v bezlepkové strouhance.
- 4V pánvi si rozpálíme olej, na kterém osmažíme krokety z každé strany dozlatova. Usmažené vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku a teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.