Jáhlovo-zeleninové bezlepkové krokety

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
656 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dám je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30-40 minut na kaši.
  • 2
    Mezitím si očistíme, omyjeme a na menší kousky nakrájíme zeleninu: brokolici, květák, mrkev, růžičkovou kapustu. Pokrájenou zeleninu dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a 10-12 pod pokličkou podusíme. Poloměkkou zeleninu pokrájíme (nebo vidličkou rozmačkáme) nadrobno. V misce si ještě vyšleháme mléko s vejcem.
  • 3
    Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, zeleninu, sůl, majoránku, bezlepkové dochucovací koření, drcený kmín, špetku sušeného tymiánu, drobně pokrájenou omytou petrželovou nať a pepř podle chuti. Promícháme a necháme chvíli odpočinout. Lžící z těsta vykrajujeme malé hromádky, vytvoříme z nich malé kulaté kuličky, které namočíme v připraveném mléku a v bezlepkové strouhance.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej, na kterém osmažíme krokety z každé strany dozlatova. Usmažené vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku a teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.