Jahodové semifreddo

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
  • 2
    Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
  • 3
    Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.