Jahodový cobbler
55 min.
Ingredience
- 2lžíceHera
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1,5hrnkyCukr krupice
 - 2lžíceMléko polotučné
 - 1hrnekMouka polohrubá
 - 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 1špetkaSůl
 - 200gramůJahody zahradní
 - 400mililitrůZmrzlina vanilková
 - 0,5hrnekBrandy
 
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
 - 2V misce ušleháme vejce s jedním hrnkem cukru, změklou Herou, mlékem, moukou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a nalijeme do zapékací mísy.
 - 3Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. V kastrůlku zahřejeme brandy, přidáme zbytek cukru a krátce povaříme. Nakonec přimícháme kousky jahod, ještě minutu povaříme a takto připravenou směsí přelijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
 - 4Po upečení necháme koláč vychladnout a pak servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.