Jahodový salát s chřestem a polníčkem
35 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
 - 400gramůChřest bílý
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaCukr krupice
 - 100gramůSalát Polníček
 - 6lžicOlej olivový
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 500gramůJahody zahradní
 - 100gramůSalám Poličan
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
 - 2Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 3Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.
 - 4Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.