Japonská polévka s nudlemi
25 min.
Ingredience
- 2,5gramyŘasa Nori
 - 2lžícePasta shiro miso
 - 400gramůNudle Udon
 - 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
 - 100gramůBaby špenát
 - 250gramůCibulka jarní
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžíceSójová omáčka
 - 1lžičkaSůl
 - 1,5litryVoda pitná
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).
 - 2Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.
 - 3Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.
 - 4Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.
 - 5Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.