Japonské nudle se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 450gramůNudle skleněné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule červená
- 100gramůHrášek
- 3lžíceChilli omáčka
- 2kusyCibulka jarní
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 180gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrni přivedeme k varu vodu, přidáme do ní čerstvé japonské nudle a vaříme 2-3 minuty. Potom nudle scedíme a necháme okapat.
- 2Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme červenou cibuli, lusky cukrového hrášku, kolečka mrkve a nakrájené zelí a opékáme je za stálého míchání na středně silném ohni přibližně 5 minut.
- 3Směs ve woku ochutíme sladkou chilli omáčkou a za občasného zamíchání zahříváme zhruba 2 minuty.
- 4Potom do woku přidáme vařené nudle, vše dobře promícháme a prohříváme ještě 2-3 minuty.
- 5Japonské nudle se zeleninou rozdělíme do nahřátých misek a ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.