Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
30 min.
Ingredience
- 8kusůŘedkvička
 - 1kusCibulka jarní
 - 100gramůHrášek mražený
 - 30gramůMáslo
 - 750mililitrůVoda pitná
 - 100mililitrůSmetana ke šlehání
 - 2špetkyPepř bílý
 - 2lžícePetržel kudrnka
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
 - 2V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
 - 3Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.