Jarní omeleta s řeřichou
15 min.

Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceŘeřicha
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
647 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní malou cibulku a řeřichu omyjeme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, řeřichu pokrájíme nadrobno.
- 2Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, sůl, pepř a směs vidličkou vyšleháme.
- 3V pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, cibulku zalijeme rozšlehaným vejcem. Pohybem pánve vejce necháme "rozlít" a omeletu osmažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.