Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 95mililitrůOcet rýžový
- 105mililitrůLimetková šťáva
- 8lžicKoriandr čerstvý
- 3lžičkyZázvor celý
- 500gramůLosos - filety
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 12kusůRýžový papír
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
745 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lososa nakrájíme na 12 proužků velkých přibližně 8 x 2 x 2 cm a vložíme na 30 minut do marinády smíchané ze 75 ml rýžového octa, 75 ml limetkové šťávy, 2 lžic nakrájeného koriandru a 1 lžičky nastrouhaného zázvoru.
- 2Rozšleháme 30 ml limetkové šťávy, 20 ml rýžového octa, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru a nakrájenou petrželku. Přejeme-li si omáčku velmi jemnou, všechny přísady rozmixujeme. Misku s bylinkovou omáčkou odložíme stranou.
- 3Z oloupaných jarních cibulek a oškrábané mrkve nakrájíme 8 cm dlouhé jemné nudličky.
- 4Kousky lososa vyjmeme z marinády a osušíme.
- 5Postupně namáčíme do horké vody plátky rýžového papíru, které necháme změknout. Položíme je na čistou utěrku, doprostřed položíme kousek lososa, několik proužků cibulky a mrkve a několik lístků koriandru. Pevně zavineme, hrany papíru stáčíme směrem dovnitř, aby náplň nevypadávala.
- 6Stočené závitky pokládáme krajem papíru dolů. Stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin.
- 7V pánvi rozehřejeme arašídový olej a závitky po obou stranách osmažíme dozlatova. Do oleje závitky opět pokládáme krajem papíru dolů. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku.
- 8Horké ihned podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.