Játrová paštika pečená v terině
160 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej sezamový
- 2kusyCibule
- 2lžičkyPepř 4 barev
- 500gramůJátra vepřová
- 250gramůVepřové maso libové
- 1lžíceSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůAnglická slanina
- 3kusyMrkev kořen
- 3lžícePetržel kudrnka
- 4lžíceVíno madeira
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
61 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, osolíme a výrazně opepříme.
- 2Cibuli a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém másle dáme zpěnit pokrájenou cibuli s mrkví, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Pak k zelenině přidáme petrželku, vajíčka, mleté maso a důkladně vše promícháme. Dochutíme červeným vínem Madeirou a bílým vínem.
- 3Vezmeme formu na terinu, vymažeme ji olejem a naplníme játrovou paštikou. Terinu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec pak vložíme do předehřáté trouby na 160°C a paštiku pečeme 90 minut.
- 4Upečenou terinu necháme vychladnout, pak nakrájíme porce a podáváme ji jako předkrm s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.