Játrové chlebíčky
40 min.
Ingredience
- 4decilitryHovězí vývar základní
 - 130gramůJátra vepřová
 - 250gramůVepřové maso pečené
 - 1lžícePažitka
 - 1lžícePetržel kudrnka
 - 10kusůŘedkvička
 - 2kusyCibule červená
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 400gramůChléb samožitný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hovězím vývaru uvaříme omytá vepřová játra. Upečené vepřové maso (nejlépe bůček) a uvařená játra pokrájíme na menší kousky. Společně vše jemně pomeleme na masovém strojku.
 - 2Omyjeme pažitku, petrželku a ředkvičky. Bylinky drobně pokrájíme, ředkvičky nakrájíme na plátky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na kroužky.
 - 3V míse vymícháme pomleté maso s játry, přidáme 2 - 3 lžíce vývaru z jater, pažitku a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
 - 4Ze samožitného tmavého chleba si formičkou, přibližně o průměru 6-7 cm, vykrojíme kulaté chlebíčky.
 - 5Potřeme je připravenou játrovou paštikou, ozdobíme ředkvičkami, kroužky cibule, lístky petrželky a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.