Játrové špízy s fíky
25 min.

Ingredience
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2kusyFeferony
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůJátra telecí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBageta
- 2kusyFíky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
- 2Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.
- 3Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.
- 4Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.