Játrové závitky
50 min.
Ingredience
- 500gramůJátra hovězí
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2šálkyVoda pitná
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
 - 100gramůSlanina vepřová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
51 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky z jater osolíme, opepříme a poklademe na ně slaninu nakrájenou na kostičky. Zabalíme do závitků, převážeme nití a obalíme v mouce.
 - 2Závitky opečeme na horkém másle, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
 - 3Když jsou závitky hotové, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve smetaně. Povaříme ještě 10 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.