Jednoduché gazpacho
10 min.

Ingredience
- Příloha
- 2lžíceCibule
- 2lžícePaprika červená
- 2lžícePaprika zelená
- 2lžíceOkurka salátová
- 1kusPečivo pšeničné běžné máslové
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžíceOcet vinný červený
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaKostkový led
- 1kusBazalka
- 0,5hrnekRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
- 2Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 3Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.