Jednohubky s tuřínem a vejcem
35 min.
Ingredience
- Suroviny:
- 2kusyVejce slepičí
 - 1kusOkurka salátová
 - 5kusůŘedkvička
 - 200gramůRajčata
 - 0,5lžičkaPepř 4 barev
 - 0,5lžičkaSůl
 - 60gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
 - 4decilitryVoda pitná
 
 - Vařený tuřín:
- 4decilitryVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1kusTuřín
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 2V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.
 - 3Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.