Jehněčí frikandely s ovčím sýrem
50 min.

Ingredience
- 700gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 30gramůMáta
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, petrželovou nať a mátu nasekáme najemno a vložíme do mísy. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl a pepř, důkladně prohněteme. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme kouli. Do středu koule vyhloubíme důlek, do kterého vložíme kostku sýru. Otvor zakryjeme a kouli znovu pečlivě vytvarujeme. Grilujeme 15 minut ze všech stran za častého otáčení, až mají frikandely zlatavou barvu, potom přemístíme na okraj grilu a necháme 5 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.