Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské
55 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí hřbet
 - 250gramůBrambory
 - 500gramůTykev
 - 5gramůRozmarýn čerstvý
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme tučných částí.
 - 2Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.
 - 3Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.
 - 4Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.
 - 5Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.
 - 6Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.
 - 7Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.