Jehněčí kebaby marocké
145 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 2kusyCitrony
- 1kusCibule červená
- 4kusyCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
653 mg
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny.
- 2Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli.
- 3Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka.
- 4Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly.
- 5Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- 6Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.