Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusŠalotka
 - 30mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 5kusůRajčata
 - 2kusyChilli paprička
 - 50gramůKapary
 - 200gramůHrášek
 - 200gramůČočka jedlá
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
 - 2Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
 - 3Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
 - 4Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
 - 5Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.