Jehněčí kýta na dijonské hořčici
140 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 80gramůMargarín
- 8stroužkůČesnek
- 3lžíceHořčice Dijonská
- 800gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
154 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso osolíme, přidáme tuk, podlejeme vodou a dáme do předehřáté trouby. Průběžně podléváme.
- 2Po hodině maso obrátíme a další hodinu přeléváme šťávou. Podle potřeby podlijeme teplou vodou.
- 3Vyjmeme maso, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a mírně osmahneme, zalijeme trochou teplé vody a povaříme.
- 4Přecedíme šťávu, osolíme a zjemníme máslem.
- 5Ke konci pečení přidáme rozmarýn a maso potřeme dijonskou hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.