Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
576 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek.
  • 2
    Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
  • 3
    Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.