Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami
80 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1500gramůJehněčí kýta
- 8kusůCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 800gramůBrambory rané
- 2stroužkyČesnek
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
576 mg
Postup přípravy
- 1V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek.
- 2Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- 3Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.