Jehněčí maso na zeleném pepři
55 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
 - 2kusyPaprika červená
 - 4lžíceOlej rostlinný
 - 500gramůJehněčí kýta
 - 2kusyPaprika zelená
 - 10kusůPepřový list
 - 1lžičkaSměs pěti vůní
 - 1lžičkaKari koření
 - 2lžičkyNakládaný zelený pepř
 - 250mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.
 - 2Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.
 - 3Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.
 - 4Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.
 - 5Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.