Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku
180 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 750gramůBrambory
- 1kusPórek
- 2kusyCeler bulvový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůJátra jehněčí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyMrkev kořen
- 300mililitrůDžus jablečný
- 600gramůJehněčí kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
- 2V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.
- 3Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.
- 4Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.
- 5Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.
- 6Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.
- 7Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.
- 8Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.