Jehněčí maso se špenátem

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
758 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme jehněčí maso, které omyté a osušené pokrájíme na jemné plátky. K masu přidáme koření kari, římský kmín a drcená koriandrová semínka.
  • 2
    Potom rozdrtíme česnek nebo ho nakrájíme na drobné kousky. Šalotku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme osušit.
  • 3
    Na rozpálený olej vložíme šalotku a česnek, oboje zprudka osmažíme.
  • 4
    Potom přidáme lupínky chilli-flakes (kukuřičné lupínky).
  • 5
    K této směsi přidáme nakrájené maso a ochutíme omáčkou hoisin. Vše spolu smažíme ještě několik minut. Dle potřeby trochu podlijeme vodou. Špenát zlehka přimícháme až nakonec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.