Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
49 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, 3 očištěné řapíky celeru nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme najemno. Čočku slijeme a necháme okapat. Brambory a pastinák oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přimícháme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev, celer, pórek, rajčatový protlak a zarestujeme. Do směsi vmícháme čočku, vývar a worcester. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Před koncem dušení vmícháme nať, sůl a pepř.
  • 3
    V mezičase uvaříme brambory s pastinákem v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, během toho přidáváme horké mléko. Vymícháme hladkou kaši.
  • 4
    Masovou směs přeložíme do zapékací mísy, na směs navrstvíme kaši, uhladíme a v předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.