Jehněčí na houbách
110 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůJehněčí maso
- 250gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté přední jehněčí maso i s kostmi nasekáme na kousky, znovu omyjeme a po všech stranách osmažíme na oleji.
- 2Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova a vmícháme rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou.
- 3K téměř měkkému masu vmícháme očištěné, na plátky nakrájené houby a dusíme dál. Po chvíli přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme do úplného změknutí masa.
- 4Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.