Jehněčí přední na paprice
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 90gramůMáslo čerstvé
- 4lžičkyPaprika mletá sladká
- 3litryVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramJehněčí maso
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso dobře očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme 40 g másla, na něm osmahneme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Do cibule přidáme sladkou i pálivou papriku, zamícháme, zalijeme horkou vodou, nakonec do hrnce vložíme připravené kousky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Následně maso vybereme ze šťávy.
- 2Příprava jíšky: V pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a stálým mícháním zapražíme. Zředíme decilitrem teplé vody, dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek a šťávu z masa zahustíme. Za stálého míchání povaříme do zahoustnutí omáčky, před dokončením vaření do omáčky přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme. Omáčku přelijeme přes sítko, vlijeme do hrnce, přidáme maso, přivedeme k varu, poté ihned stáhneme ze sporáku.
- 3Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.