Jehněčí ragú s granátovým jablkem
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaKoriandr mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 500gramůJehněčí kýta
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 1kusJablko granátové
- 40mililitrůOlej olivový
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůKurkuma
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso zbavíme větších kusů tuku, odblaníme a nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Nať koriandru omyjeme a oklepeme. Lístky otrháme a asi 1/2 lžíce dáme stranou, zbytek jemně nasekáme. Granátové jablko rozkrojíme napůl, jednu půlku dáme rovněž stranou, druhou vymačkáme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Jehněčí v něm na prudkém ohni řádně opečeme a vyjmeme. Poté na již použitém oleji podusíme česnek, cibuli a většinu sekaného koriandru spolu s paprikou, kurkumou, mletým koriandrem a solí. Přilijeme šťávu z granátového jablka a 200 ml vody, opět vložíme maso a zakryté ho necháme na mírném ohni zhruba 1 hodinu dusit, dokud nezměkne.
- 3Zbývající půlku granátového jablka rozlámeme na kusy a uvolníme jadérka. Šťávu, která při tom vyteče, zachytíme do misky a přidáme k masu.
- 4Ragú podle chuti dochutíme solí, posypeme zbývajícími lístky koriandru a jádry granátového jablka. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.