Jehněčí řízek smažený (minutka)
40 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůStrouhanka
- 1000gramůJehněčí kýta
- 80gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.