Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem
65 min.

Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2,5lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicHovězí vývar základní
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.
- 2Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.
- 3Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.
- 4Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.