Jehněčí s kokosem a rýží
18 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
 - 3kusyCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžíceZázvor mletý
 - 500gramůJehněčí maso mleté
 - 200mililitrůHovězí vývar základní
 - 20mililitrůMléko kokosové
 - 2lžíceKokos strouhaný
 - 1lžíceOmáčka sójová
 - 1lžíceOmáčka rybí
 - 40mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži připravíme dle návodu na obalu. Cibuli pokrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem ji 3 minuty osmahneme ve wok pánvi na rozpáleném oleji. Poté přidáme maso, rybí a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Zakryjeme a necháme 5 minut vařit.
 - 2Na závěr už jen posypeme kokosem, rozdělíme na talíře a podáváme spolu s rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.