Jehněčí špíz se slaninou
50 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 4kusyCibule
 - 2kusyPaprika zelená
 - 6stroužkůČesnek
 - 5lžicOlej rostlinný
 - 1lžičkaSůl
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaRozmarýn sušený
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.
 - 2Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.