Jelení guláš rychlý
55 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
 - 200gramůCibule
 - 20gramůFeferony
 - 150gramůLečo sterilované
 - 15gramůPaprika mletá sladká
 - 8gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 180gramůSýr Eidam cihla 30%
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 300gramůRohlíky bílé
 - 60mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.
 - 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
 - 3Guláš podáváme s bílým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.