Jelení hřbet s krustou
100 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
 - 1kusVejce slepičí
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 40mililitrůOlej olivový
 - 350mililitrůVíno červené
 - 125mililitrůVývar z hovězích kostí
 - 125gramůStrouhanka
 - 20gramůCukr krupice
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 3gramyNové koření mleté
 - 2lžičkyMartell cognac
 - 10gramůCitronová kůra
 - 50mililitrůPomerančová šťáva
 - 50mililitrůCitronová šťáva
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 10gramůProvensálské koření
 - 1200gramůJehněčí hřbet
 - 40mililitrůVíno madeira
 - 60mililitrůSmetana ke šlehání 30%
 - 1lžičkaJalovec
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1276 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
92 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso okořeníme provensálským kořením a jalovčinkami a obložíme plátky špeku. Maso vložíme do pekáče špekem nahoru. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a v předehřáté troubě pečeme při 220 °C.
 - 2Po 20 minutách přilijeme vývar a červené víno, teplotu zmírníme na 175 °C a pečeme dalších 30 minut.
 - 3Vejce, strouhanku, cukr, máslo, nové koření, 3 lžíce červeného vína a koňak smícháme. Zapneme gril. Odstraníme plátky špeku. Pečeni hustě potřeme 3/4 strouhankové směsi a grilujeme v troubě asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a uložíme v teple.
 - 4Omáčku zbavíme tuku, přidáme červené víno, provensálské koření, zbytek strouhankové směsi, citronovou kůru a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.