Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
 - 10gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 2gramyJalovec
 - 1gramTymián sušený
 - 2gramyKmín drcený
 - 5mililitrůCitronová šťáva
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůZelenina kořenová
 - 80gramůCibule
 - 30gramůJíška hotová tmavá
 - 20gramůKečup
 - 200gramůHříbky čerstvé
 - 600gramůBrambory vařené
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 3stroužkyČesnek
 - 7gramůPodravka
 - 500mililitrůHovězí vývar základní
 - 160gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
 - 2V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.
 - 3Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.
 - 4Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.