Jelítka se švestkovou omáčkou
12 min.
Ingredience
- 150gramůSalát hlávkový
- 200gramůŠvestky
- 5mililitrůTabasco
- 40mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 320gramůJelítka domácí žemlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jelítka vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme asi 2 minuty, jen aby se prohřála. Do mixéru nasypeme vypeckované švestky, zakápneme tabascem, osolíme, opepříme, přilijeme tři lžíce vody a rozmixujeme dohladka.
- 2Na každý talířek položíme list salátu, potřeme švestkovou omáčkou, navrch položíme teplá jelítka nakrájená na kolečka a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.