Jelítko s jablky
30 min.

Ingredience
- 3kusyJablka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVepřové jelítko
- 80gramůAnglická slanina
- 100mililitrůMošt jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.
- 2Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.
- 3Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.
- 4Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.
- 5Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.