Jemné Tofu steaky
45 min.
Ingredience
- 6lžicOlej sezamový
 - 6lžicVíno rýžové čínské
 - 6lžicZázvor celý
 - 2lžíceChilli omáčka
 - 150gramůŠalotka
 - 100gramůSezam - semena
 - 2stroužkyČesnek
 - 2kusyVejce slepičí
 - 6lžicOmáčka sójová
 - 600gramůSýr sójový - Tofu
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 - 2Rýžové víno smícháme se sójovou omáčkou a nastrouhaným zázvorem.
 - 3Oloupaný česnek nasekáme, promícháme s chilli omáčkou a připravenou marinádou.
 - 4Tofu rozkrájíme na 4 plátky, vyskládáme do misky, zakapeme připravenou marinádou a necháme 10 minut odležet. Poté plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a v sezamovém semínku. Zlehka přitlačíme. Opékáme na rozpáleném oleji asi 6 minut. Necháme okapat na papírovém ubrousku, podáváme se zeleným salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.