Jihočeský hovězí guláš na pivě
75 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
 - 3lžíceSádlo škvařené
 - 1kilogramCibule
 - 1lžičkaKmín mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 2lžičkyPaprika mletá sladká
 - 2lžíceKečup ostrý
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká
 - 4stroužkyČesnek
 - 1lžičkaMajoránka
 - 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3decilitryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 3Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme.
 - 4Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.