Jistebnický bouchanec
70 min.

Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 400gramůKůzlečí maso
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, vejce, sůl a vodu zaděláme ve velmi tuhé těsto a necháme odpočinout asi 15 minut.
- 2Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a rozprostřeme na vále. Po uschnutí opražíme v troubě dorůžova.
- 3Umeleme pečené maso a přidáme k opraženému těstu.
- 4Zalijeme osoleným vývarem, ve kterém jsme nejprve rozpustili máslo a dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.