Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami
80 min.
Ingredience
- 400gramůMouka bezlepková
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 60gramůCukr krupice
- 250gramůJogurt bílý
- 250gramůHera
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka bezlepková
- 700gramůJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 3lžíceHrozinky
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
78 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy.
- 2Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.