Jogurtový koláč ze dvou těst
70 min.
Ingredience
- 24gramůCukr vanilka
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaSůl
 - 50gramůHrozinky
 - 225gramůCukr moučkový
 - 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 12gramůMaizena - kukuřičný škrob
 - 100mililitrůČaj zelený
 - 250mililitrůJogurt bílý
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 2kusyVejce slepičí
 - 500mililitrůMléko polotučné
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
 - 2Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
 - 3Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
 - 4Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
 - 5Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
 - 6Pečeme při 220 °C 50 minut.
 - 7Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.