Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
90 min.
Ingredience
- 1decilitrJogurt bílý
 - 2,5decilitryVoda pitná
 - 200gramůMouka pšeničná celozrnná
 - 300gramůMouka žitná celozrnná
 - 20gramůDroždí
 - 0,5lžičkaMed včelí
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaKmín drcený
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jogurt v míse rozšleháme s vodou.
 - 2Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s jogurtem, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku.
 - 4V průběhu cyklu míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
 - 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout.
 - 6Chléb krájíme až několik hodin po upečení.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.