Kabranátky z rybího filé
30 min.

Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 1kusŽemle tuková
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
670 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na kousky a namočíme do piva.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 3Rybí filé omyjeme, osušíme a najemno umeleme. K umletému rybímu masu přidáme vymačkané kousky žemle, 2 vajíčka, petrželku, nakrájenou cibuli a strouhanku, směs podle chuti opepříme a osolíme, poté důkladně promícháme.
- 4Z těsta vytvoříme malé karbanátky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, karbanátky v něm z obou stran smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.