Kachna dušená s hroznovým vínem
155 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
 - 50mililitrůKoňak
 - 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 300mililitrůVíno bílé
 - 2,5litryVoda pitná
 - 2lžíceSůl
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 300gramůHroznové víno
 - 400mililitrůMléko polotučné
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 3kusyVejce slepičí
 - 100gramůSádlo škvařené
 - 120gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Střední kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme konce křídel a rozdělíme na 6 porcí, které částečně vykostíme.
 - 2V rendlíku rozpálíme sádlo, porce kachny ze všech stran do růžova upečeme. Polovinu sádla slijeme do hrnku, kachnu pokropíme koňakem a flambujeme.
 - 3Přidáme mouku, zalijeme suchým bílým vínem se dvěma lžícemi vody, aby vznikla řídká omáčka. Osolíme, přidáme chilli, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
 - 4Hrozny bez jader opereme, osušíme a obereme z nich kuličky, které opečeme na 80 g másla, přidáme ke kachně a ještě chvíli podusíme.
 - 5Zatím připravíme máslové noky: do 400 ml osoleného horkého mléka přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme 200 g hrubé mouky. Za stálého míchání vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na dno nádoby. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
 - 6Poté postupně vmícháme 3 vejce, pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je ve vařící osolené vodě. Vaříme asi 5 minut, poté uvařené noky necháme okapat, narovnáme je na talíře, na ně položíme porce kachny, obložíme kuličkami vína, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.