Kachna na divoko
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKachna mražená
 - 6gramůPepř černý mletý
 - 9gramůSůl
 - 100gramůMrkev kořen
 - 100gramůPetržel kořen
 - 60gramůCeler bulvový
 - 1kusCibule
 - 20mililitrůOcet vinný
 - 0,5litrVoda pitná
 - 30gramůCukr třtinový
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 2decilitryVíno bílé
 - 20gramůMouka pšeničná hladká
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.