Kachna pečená s armaňakem

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
77 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.
  • 2
    V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem.
  • 3
    Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.