Kachní játra se smrži a bramborovou kaší
40 min.
Ingredience
- 4plátkyJátra kachní
 - 1hrstSmrže čerstvé
 - 500gramůBrambory
 - 1litrVoda pitná
 - 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžícePetržel - nať
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Vápník
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo (100g.) Důkladně vše rozmícháme, v případě potřeby kaši přisolíme.
 - 2Plátky foie gras osolíme a opepříme, obalíme zlehka v mouce a zprudka opečeme na pánvi.
 - 3Smrže dobře promyjeme pod tekoucí vodou (zvlášť dobře myjeme klobouky – v jejich záhybech často zůstávají zrnka písku či nečistot), orestujeme je na zbylém másle na pánvi, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
 - 4Smrže podáváme společně s opečenými plátky jater a bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.