Kachní křídla s hrachem
210 min.
Ingredience
- 300gramůHrách
 - 2lžičkyOlej sezamový
 - 4kusyCibulka jarní
 - 1lžíceZázvor mletý
 - 125mililitrůOmáčka sojová - Tamari
 - 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
 - 60mililitrůVíno Saké
 - 1lžíceCukr třtinový
 - 4kusyKachní křídla
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme přes noc namočený ve vodě, aby nám nabobtnal. Poté ho scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 2,5 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme, tak aby nám vývar zůstal k dalšímu použití.
 - 2Kachní křídla rozpůlíme.
 - 3Do většího hrnce nalijeme olej a dáme do něj křídla, která z obou stran smažíme asi 5 minut dozlatova. Dáme je stranou.
 - 4Do téže pánve dáme nakrájenou jarní cibulku a smažíme 2 minuty. Přidáme zázvor, kachní křídla, hrách a podlijeme vývarem.
 - 5Do směsi přilijeme sójovou omáčku, mirin, saké, cukr a vaříme. Snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Poté opět zvýšíme teplotu a vaříme dalších 20 minut.
 - 6Takto připravené jídlo, podáváme v hlubokých miskách.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.