Kakaový dort s hruškami a mandlemi
70 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
 - 2kusyVejce slepičí
 - 20gramůKakao - prášek
 - 8kusůDatle
 - 150gramůHrušky
 - 1špetkaSůl
 - 150gramůSýr Ricotta
 - 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5lžičkaDroždí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5900 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1560 g
Vláknina
138 g
Cukr
1362 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170C.
 - 2Riccottu promícháme s cukrem, žloutky, moukou, kakaem, přidáme droždí a špetku soli. Poté do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidáme 6 datlí a 80g hrušek nakrájených na kostičky. Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme 50minut.
 - 3Mezitím nakrájíme zbylé hrušky a datle na plátky. Vychladlý dort nakrájíme a podáváme ozdobený plátky ovoce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.